We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. You consent to our cookies if you continue to use our website. (learn more)

Guía de Configuración WebDocuments

La integración con el servicio online de LibreOffice permite desplegar IceWarp WebDocuments en diferentes
formas, pero recomendamos ejecutarla en un servidor diferente o cuando menos en una máquina virtual separada.

Con este método, ejecutará WebDocuments en una máquina virtual preconfigurada por nosotros. Si prefiere ejecutar WebDocuments en su propia máquina virtual, revise también la opción de APT Repository (VM con Debian8 es requerido).

Este método es el mas sencillo para configurar WebDocuments en Windows. Con este método, podrá ejecutar WebDocuments en una máquina virtual preconfigurada por IceWarp. Si prefiere ejecutar WebDocuments en su propia máquina virtual, revise también la opción de APT repository (VM con Debian8 es requerido)

Este método parece ser el mas sencillo para configurar WebDocuments con Debian8 64bit. Puede instalar WebDocuments en el mismo servidor que IceWarp o utilizar un servidor diferente para WebDocuments solamente. Puede utilizar también la opción Docker (y tener WebDocuments en el mismo servidor que IceWarp) o elegir la opción de una VM preconfigurada (WebDocuments no estará en el mismo servidor que IceWarp).

ESXi VPS

Importe VM

• Descargue el archivo zip de imagen y extraigalo (VM no correrá la carpeta extraida)
    DOWNLOAD
    Version for ESX 6.5
    Version for ESX 6.5
  • Abra el cliente vSphere (u otro manejador como Workstation) y despliegue la planilla OVF
  • Abra el archivo de planilla OVF y presione "next"
  • Continúe a los detalles de la planilla, presione "next"
  • Seleccione el nombre (la carpeta será predeterminada), presione "next"
  • Seleccione el tipo de disco - recomendamos la opción por defecto (lazy zeroed). Eager Zeroed puede resultar en una importación mas lenta. Puede encontrar mas información en las siguientes ligas https://communities.vmware.com/message/2199576
  • Revise la configuración y que esté marcado NPower despues del despliegue. Presione "finish"
  • Cierre una vez que el despligue haya finalizado
  • Administre el arranque automático de la máquina virtual por medio de VMware Workstation o la interfaz web de vSphere - botón derecho en hypervisor en la lista del panel izquierdo y seleccione "Manage AutoStart VMs..."
  • Marque la casilla en la izquierda de la VM importada en el diálogo de configurar arranque automático. Recuerde presionar "OK" para aplicar los cambios.

There is no need to change anything in the image if DHCP is used. Just configure your DHCP server to assign the same IP address each time (IP reservation according to MAC)

Inicie la Máquina Virtual

Inicie (si no se inició durante la importación) la máquina virtual seleccionando iniciar desde el VM Power Menu o desde su consola.

Configure IceWarp server

• Obtain IP address assigned to installed machine. It should be visible on terminal (or SSH login screen) under the IceWarp logo. Open IceWarp Administration Console and insert IP address of iwds host into "WebDocuments server connection" input located at GroupWare -> WebClient -> WebDocuments tab
  • Enable "WebDocuments Service"
  • Check that the configuration is correct by clicking "Test Connection" button (image iwdoc-iwserver-setup.jpg). "Test Connection" check will also configure iwds service for interoperation with IceWarp Server.
  • Save configuration changes by clicking on Apply button

Review TeamChat URL settings located at System -> Smartdiscover tab. URL must be reachable from iwds host. Also, IceWarp Server must be able to send out tcp packets to destination ports 8081, 80 or 443 on iwds host.

Importe la VM

Para activar el rol de Hyper-V en su servidor Windows vaya a http://www.techrepublic.com/blog/data-center/set-up-your-first-windows-server-2012-hyper-vhost/
El proceso es similar en Windows 2008R2

DESCARGA
Win 2k8 – Win2012
Win 2k8 – Win2012
Win 2012 – 2012R2+
  • Descargue el archivo de imagen .zip y extraigalo (la VM correrá desde la carpeta extraida)
  • Abra el Hyper-V Manager (localizado en Administrative Tools o Server Manager)
  • Seleccione la opción "Import Virtual Machine..." localizada en el panel de acciones (a la izquierda)
  • Vaya a la ubicación donde extrajo la imagen de VM y seleccione la carpeta raíz que contiene los archivos de la VM
  • Elija las opciones de importar, cualquiera de las dos opciones es correcta, pero recomendamos "Copy the virtual machine (create unique ID)". Presione "Import"

The most current version of IceWarp Server is available for Windows and the most popular Linux systems.

Arranque la Máquina Virtual

Al importar se agregó una nueva máquina virtual a lista de máquinas. Puede iniciar dando click derecho en la máquina o dando click izquierdo en el botón "Start" del pánel de acciones. El progreso de arranque se despliega en la columna de estado en Hyper-V Manager.

Doble click en la lista de máquinas desplegará la consola VNC, la máquina virtual arrancada desplegará el logo de IceWarp junto con la dirección IP.

Configure IceWarp Server

• Obtain IP address assigned to installed machine. It should be visible on terminal (or SSH login screen) under the IceWarp logo. Open IceWarp Administration Console and insert IP address of iwds host into "WebDocuments server connection" input located at GroupWare -> WebClient -> WebDocuments tab
  • Enable "WebDocuments Service"
  • Check that the configuration is correct by clicking "Test Connection" button (image iwdoc-iwserver-setup.jpg). "Test Connection" check will also configure iwds service for interoperation with IceWarp Server.
  • Save configuration changes by clicking on Apply button

Review TeamChat URL settings located at System -> Smartdiscover tab. URL must be reachable from iwds host. Also, IceWarp Server must be able to send out tcp packets to destination ports 8081, 80 or 443 on iwds host.

Open terminal emulator note. Commands need to be run under 'root' account. Add apt sources of icewarp and nodejs repository:

Check if your Debian is able to install 'contrib' and 'non-free'packages.

- you should find this line in /etc/apt/sources.list file

deb http://ftp.uk.debian.org/debian/ stretch main contrib non-free

Add apt sources of IceWarp and nodejs repository

echo "deb http://pkg.icewarp.com/debian icewarp gen2" > /etc/apt/sources.list.d/icewarp.list
echo "deb http://deb.nodesource.com/node_6.x stretch main" > /etc/apt/sources.list.d/nodejs.list

- It is also possible to use https in the source links, but in that case apt-transport-https package HAS TO be installed first.

Install 'sudo' package

apt-get install sudo

Install 'dirmngr' - managing and downloading OpenPGP and X.509 certificates

apt-get install dirmngr

Install 'apt-transport-https' package to be able to use https source links

apt-get install apt-transport-https

Import signing keys into the apt keyring

apt-key adv --keyserver keyserver.ubuntu.com --recv-keys 948AD827

gpg: requesting key 948AD827 from hkp server keyserver.ubuntu.com
gpg: key 4291FC89: public key "IceWarp Technology <sysadmin@icewarp.com>" imported
gpg: Total number processed: 1
gpg: imported: 1 (RSA: 1)

apt-key adv --keyserver keyserver.ubuntu.com --recv 68576280

gpg: requesting key 68576280 from hkp server keyserver.ubuntu.com
gpg: key 68576280: public key "NodeSource >gpg@nodesource.com<" imported
gpg: Total number processed: 1
gpg:               imported: 1  (RSA: 1)

Update apt database on your machine

It is required to have added system locale en_US.UTF-8, to add en_US.UTF-8 execute dpkg-reconfigure locales
and check the checkbox for this locale

apt-get update && apt-get upgrade

...
...
Hit http://pkg.icewarp.com icewarp InRelease
Hit https://deb.nodesource.com stretch InRelease
Hit http://pkg.icewarp.com icewarp/gen1 amd64 Packages
Get:14 https://deb.nodesource.com stretch/main amd64 Packages [964 B]
Get:15 https://deb.nodesource.com stretch/main Translation-en_US [162 B]
Get:16 https://deb.nodesource.com stretch/main Translation-en [162 B]
Get:17 https://deb.nodesource.com stretch/main Translation-en_US [162 B]
Get:18 https://deb.nodesource.com stretch/main Translation-en [162 B]
Get:19 https://deb.nodesource.com stretch/main Translation-en_US [162 B]
Get:20 https://deb.nodesource.com stretch/main Translation-en [162 B]
Get:21 https://deb.nodesource.com stretch/main Translation-en_US [162 B]
Get:22 https://deb.nodesource.com stretch/main Translation-en [162 B]
Get:23 https://deb.nodesource.com stretch/main Translation-en_US [162 B]
Get:24 https://deb.nodesource.com stretch/main Translation-en [162 B]
Fetched xxx kB in xs (xx.x kB/s)
Reading package lists... Done

Install icewarp-webdocuments package

apt-get install icewarp-webdocuments

This package will install all necessary dependencies, so after approximately twenty minutes you will have configured and running backend for your web documents. The last line of script output is actual IP address of iwds host which is needed in next step, you can however obtain IP address in any common way.

Configure IceWarp server

• Obtain IP address assigned to installed machine. It should be visible on terminal (or SSH login screen) under the IceWarp logo. Open IceWarp Administration Console and insert IP address of iwds host into "WebDocuments server connection" input located at GroupWare -> WebClient -> WebDocuments tab
  • Enable "WebDocuments Service"
  • Check that the configuration is correct by clicking "Test Connection" button (image iwdoc-iwserver-setup.jpg). "Test Connection" check will also configure iwds service for interoperation with IceWarp Server.
  • Save configuration changes by clicking on Apply button
  • Restart the Groupware service

Review TeamChat URL settings located at System -> Smartdiscover tab. URL must be reachable from iwds host. Also, IceWarp Server must be able to send out tcp packets to destination ports 8081, 80 or 443 on iwds host.

Contact Us